SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, December 19, 2014

Mirjanine ruže

Red je da se malo odmorim od Banjaluke, da ne dosadim. Bilo je još lijepih susreta, imam još fotografija ali će to sačekati par dan da dođe na red.

Danas sam se odlučio za nekoliko lijepih slika iz vrta Mirjane Stančić koja mi se javila prije par dana. Poslala mi je slike ruža koje uzgaja u vrtu već nekoliko godina a na moj upit zašto nam ne bi nešto o tome napisala, obećala je da će to učiniti na proljeće, kada počne sezona. Ja ne mogoh čekati do proljeća pa ih evo pred vama.

Iz onog što mi je Mirjana napisala u svom emailu osjećam da je i ona našla smirenje u vrtu kao i mnogi od nas. Rad s zemljom odmara, u to sam se lično uvjerio. Osjetio sam to i kod ostalih prijatelja koje sam imao prilike posjetiti. Valjda čovjek dođe u to doba da ga neke male stvari raduju više nego neke velike. Nisu naši ljudi tek tako gradili vikendice i hrlili vikendom u prirodu, bježeći od buke grada. Mnogi koji sada žive izvan našeg grada su našli načina da dođu u posjed komadića zemlje na kojem će se moći opustiti. Vidio sam to u Danskoj, Švedskoj, Sloveniji… Vjerujem da je tako i u drugim zemljama gdje većina živi u stanovima.


Nadam se da se Mirjana neće naljutiti što su ove njene lijepe slike „otišle u eter“. Naprotiv, držim je za riječ i očekujem da se javi s prilogom o svom hobiju pa makar to bilo u proljeće.




Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home